Σκληρού Θεοφανή

Σκληρού Θεοφανή

Διδάκτωρ Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Καθηγήτρια Πληροφορικής και Μαθηματικός. Διδάκτωρ Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μεταπτυχιακό  στα Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα (Παν. Πελοποννήσου) καθώς και στην Ανάπτυξη Στελεχών στην Εκπαίδευση (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Η  έρευνά της βασίζεται στον Αλγοριθμικό Προγραμματισμό στην Εκπαίδευση. Διευθύντρια ΓΕ.Λ. Νέας Περάμου Αττικής.

Έχει εργαστεί ως αναλύτρια -προγραμματίστρια υπολογιστικών συστημάτων  στη μηχανοργάνωση ξενοδοχειακών μονάδων  (1988-1991), καθηγήτρια Πληροφορικής στο ΤΕΙ Αθήνας – Τμήμα Πληροφορικής (1991-1999) καθώς και στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Λύκειο 1998-Σήμερα).

Διετέλεσε Υποδιευθύντρια  (2012-2015), υπεύθυνη  μηχανογράφησης και εργαστηρίου Πληροφορικής (1998-2020).

Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι οι Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση. Έχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Μουσική , τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις Νέες Τεχνολογίες γενικότερα στην τέχνη.

Συμμετέχει στα πολιτιστικά και ευρωπαϊκά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας με ομάδες μαθητών της.

Σχολικός Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις από το 2015 συνεχώς κάθε χρόνο μέχρι σήμερα.

Επιλέχθηκε τον Οκτώβριο  2019 Teacher for Europe (T4E)  του προγράμματος Erasmus KA3  µε τίτλο «Teachers4Europe: setting an Agora for Democratic Culture»

Υπεύθυνη  καθηγήτρια για τη συμμετοχή  μαθητών της στην 1η μαθητική πανελλαδική προσομοίωση των οργάνων του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (Athens EU Model Junior2018), Ευρωπαϊκής επιτροπής  και Συμβουλίου Υπουργών , μια διοργάνωση του  ΕΚΠΑ και ΕΛΙΑΜΕΠ, σε δράσεις του Europe Direct, σε συνδιασκέψεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος και  σε etwinning έργα.

Έχει αναπτύξει συνεργασία με το Γρ. Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,Europe Direct, ΠΑΠΕΙ (Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς), ΟΠΑ, ΕΚΠΑ, ΚΕΣΟ, με σχολεία εντός και εκτός Ελλάδος.

Ασχολήθηκε με τη δημιουργία σχολικού περιοδικού (2008-2015), ιστοσελίδας και ηλεκτρονικής εφημερίδας .

Το 2009 δημιούργησε  μουσικό εργαστήρι σε Λύκειο και κάθε χρόνο διοργάνωνε μουσικοθεατρικές παραστάσεις, αναλαμβάνοντας  σενάριο, σκηνοθεσία, σχεδίαση σκηνικών, χορογραφία  και ενορχήστρωση. Μέλος της μεικτής  πολυφωνικής χορωδίας Ναυπλίου και συνεργάτης με το ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ (Εταιρεία πολιτισμού, κοινωνικής ψυχαγωγίας &υποστήριξης θεαμάτων).

Συμμετείχε σε ραδιοφωνικές εκπομπές με ομάδες μαθητών  με διάκριση στους πανελλήνιους  ραδιοφωνικούς διαγωνισμούς (1ο Πανελλήνιο Βραβείο μαθητικού ραδιοφωνικού τραγουδιού, European school radio), 2ο Πανελλαδικό Βραβείο στην κατηγορία της Μουσικής σε μαθητικό φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη και συμμετοχή σε μουσικά φεστιβάλ των Δήμων Μεγάρων, Ναυπλίου και Σύρου. Υπεύθυνη καθηγήτρια στην παραγωγή  μικρού μήκους ταινιών (συμμετοχή σε διαγωνισμούς  π.χ camera zizanio, Διαγωνισμός Jan Amos Comenius, ταινίες για τη μετανάστευση, το προσφυγικό καθώς και σποτ για τις Ευρωεκλογές 2019, αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την επανάσταση, 40 χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση , αφιέρωμα στην μικρασιάτικη καταστροφή) ιστορικού, κοινωνικού και μουσικού περιεχομένου, έχοντας την ευθύνη συν τοις άλλοις για το σενάριο, την σκηνοθεσία και το μοντάζ.

2ο Διεθνές Βραβείο Μαθητών  σε διαγωνισμό της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης                     (‘Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ’).

1η διάκριση στη μαθητική δράση για την απελευθέρωση της Αθήνας  «Πες μας τη δική σου Ιστορία».

Ζωντανές εκπομπές στο ραδιόφωνο της εκκλησίας της Ελλάδας με μουσικά αφιερώματα.

Γνωρίζει πολύ καλά Αγγλικά, με συμμετοχή ως εισηγήτρια και κριτής σε διεθνή συνέδρια στην αγγλική γλώσσα.